Hamas ispalio 40 raketa na Izrael

Pripadnici Hamasa saopštili su večeras da su ispalili 40 raketa na Izrael, jednu od njih u blizinu međunarodnog aerodroma Ben-Gurion, kraj Tel Aviva.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.08.2014.

23:13

Default images

Izrael, međutim, navodi da nije bilo izveštaja o eksploziji rakete kraj aerodroma, ali su izraelski mediji javili da su rakete pale u šire područje Tel Aviva, prenosi Rojters.

To je najdublji raketni napad u Izraelu otkako su neprijateljstva obnovljena posle privremenih prekida vatre u sukobu uspostavljenih pre desetak dana.

Vojno krilo Hamasa, Brigade Izadin al Kasam, preuzelo je odgovornost za ispaljivanje rakete koja je pala na otvoreno područje i nije nikoga povredila.

Ta raketa je ispaljena posle prvog smrtonosnog izraelskog vazdušnog udara nakon propasti primirja, u kome je ubijeno troje ljudi i ranjeno 40, navodi Rojters.

U međuvremenu je izraelska vojska apelovala na Izraelce koji žive čak na 80 kilometara udaljenosti od granice pojas Gaze, što je severnije od Tel Aviva, da otvore skloništa za bombardovanje.

Jedna raketa ispaljena iz pojasa Gaze pogodila je večeras područje Tel Aviva, saopštila je izraelska vojska. To je najdublji raketni napad u Izraelu otkako su neprijateljstva obnovljena posle privremenih prekida vatre u sukobu uspostavljenih pre desetak dana.

U međuvremenu je izraelska vojska naredila stanovnicima koji žive na čak 80 kilmetara od granice pojasa Gaze, što je severnije od Tel Aviva, da otvore skloništa, nakon što je raketiranje obnovljeno i privremeni prekid vatre propao nekoliko sati pre isteka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: