UKR: Garancije za ruski konvoj

Ukrajina je obezbedila garancije za bezbedan prolaz ruskom humanitarnom konvoju u oblastima koje kontroliše ukrajinska vojska.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.08.2014.

20:33

Default images

Portparol ukrajinskog ministarstva inostranih poslova Jevgenij Perebeinos, međutim, primetio da se putni pravac izabran za kretanje ruskog humanitarnog konvoja nalazi izvan područja pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga i da je puna odgovornost za bezbednost konvoja, u tim oblastima, na proruskim snagama i Rusiji, javila je ruska novinska agencija Itar Tas.

Ranije tokom dana, lideri samoproglašene Donjecke Narodne Republike rekli su da će oni garantovati bezbednost ruskom humanitarnom konvoju na teritoriji pod njihovom kontrolom.

Perebeinos je ponovio stav zvaničnog Kijeva da je ruska humanitarna pomoć trebalo da bude isporučena Ukrajini pod nadzorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) i pod njenom punom odgovornoću i da bi, prema preliminarnom planu, svaki konvoj od 30 kamiona sa humanitarnim zalihama, pratilo pet pripadnika MKCK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: