Crvena poternica na dva imena

Za Markom Milićevim, osumnjičenim da je svojim vozilom "mini kantrimen" udario Luku Jovanovića koji je potom preminuo, raspisana je crvena poternica Interpola.

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

20:10

Default images

Raspisivanje crvene Interpolove poternice znači da će Milićev biti uhapšen gde god da bude identifikovan.

Osumnjičeni se traži pod imenom Marko Milićev, ali i pod ranijim imenom Marko Marković, jer se sumnja da koristi dva srpska pasoša.

Ministarstvo unutrašnjih poslova blisko sarađuje s Interpolom kako bi osumnjičeni što pre bio priveden pravdi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Treće osnovno tužilaštvo, koje istražuje taj slučaj, otkrilo je da Milićev ima dva pasoša - jedan na ime Marko Milićev, a drugi, čiji je nestanak prijavio prošle godine pre promene prezimena, na ime Marko Marković.

Tužilaštvo je tražilo da se oba imena nađu na listi potraga Interpola, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Pre toga je sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu, na predlog tužioca, odredio pritvor Milićevu, koji se nalazi u bekstvu, jer je 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25, sa svojim pasošem napustio zemlju. Imao je avionsku kartu u jednom pravcu.

Kako saznaje B92, drugooptuženi Bratislav Vesović, za koga se sumnja da je, zajedno s počiniocem, sakrio automobil koji još nije pronađen, brani se ćutanjem.

Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim automobilom "katrimen" usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, s prijateljima pobegao s mesta nesreće, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Sudija za prethodni postupak počeo je i da saslušava pet osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva povodom predloga tužilaštva da im se odredi pritvor, dok je taksisti Saši Jankoviću pritvor određen juče.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u “kantrimenu” kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati.

Iz "kantrimena" u taksi prešli su Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković, koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Milićev (33) je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako pojedini mediji danas prenose, njemu se i u toj zemlji izgubio trag.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada s prijateljima. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je na Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: