"SNS može i sa DS u Vojvodini"

Goran Knežević, potpredsednik SNS, izjavio je da je ta stranka promenila stav i da bi mogla da uđe u vojvođansku vladu u kojoj je i DS.

Izvor: Danas

Utorak, 19.08.2014.

21:30

Default images

Knežević je istakao da je ta stranka promenila mišljenje o koncentracionoj vlasti, jer „ima u vidu interes Vojvodine“.

„Tačno je da pre par meseci nismo hteli u vlast sa DS, a da sada nudimo i tu opciju. Vojvodini su neophodni izbori zbog toga što je aktuelna vlast DS izgubila legitimitet. Međutim, u ovom trenutku je to potpuno neracionalno za čitavu Srbiju i tehnički vrlo teško izvodljivo“, rekao nam je Knežević.

On je ocenio da je ideja predsednika SVM Ištvana Pastora o koncentracionoj vlasti u APV prihvatljiva.

„Ta ideja nije loša. Ona podrazumeva da se napravi prelazna vlada, koja bi se oročila, i u tom određenom vremenskom roku doneli neki zakoni i ostvarili definisani ciljevi. Nakon toga, bili bi raspisani pokrajinski izbori“, objasnio je Knežević.

Upitan šta će se dogoditi ako DS ostane na poziciji da ne želi sa SNS, Goran Knežević nam je kratko odgovorio: „Onda pravimo prelaznu vladu bez njih“.

Predsednik DS Bojan Pajtić je ponovio da je za tu stranku neprihvatljiva ideja o „koncentracionoj vladi“, za koju su se prethodno založili predsednici SNS i SVM Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor, jer smatra da ulazak naprednjaka u Pokrajinsku vladu, kao i neprirodne koalicije, ne mogu doneti ništa dobro Vojvodini.

Pokrajinska vlada bez DS je, međutim, loše i neprihvatljivo rešenje za zamenika predsednika LSV Bojana Kostreša.

„Imali bismo jako slabu većinu, od svega 63 poslanika u Skupštini Vojvodine što je problematično za donošenje važnih odluka. Bez 67 poslanika jako je teško to održati“, naglašava Kostreš za list Danas.

Prema njegovim rečima „bez saradnje svih političkih faktora, uprkos vrlo jasnim i velikim ideološkim razlikama, iz ovog ćorsokaka ne možemo da izađemo“.

Svako ko želi da pokrajinska administracija nastavi da funkcioniše mora biti spreman da proguta gorku pilulu, kako bismo uradili posao koji mora da se uradi. Bez obzira što pokrajinska administracija u ovom momentu ima dvotrećinsku većinu bez SNS, šta god da mi izglasamo, bez podrške u republičkom parlamentu, gde naprednjaci imaju četiri petine poslanika, to ne može da se implementira“, kazao je Kostreš komentarišući odbijanje DS da se priključi koncentracionoj vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: