Najmanje 6 puta pucano u tinejdžera

Autopsija pokazuje da je policajac najmanje 6 puta pucao u nenaoružanog tinejdžera 9. avgusta, u Fergusonu u američkoj državi Misuri, objavio je Njujork tajms.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

08:30

Default images

Policajac je, između ostalog, pucao dva puta u glavu afroamerikancu Majku Baunu (18) i izgleda da meci koji su ga pogodili nisu bili ispaljeni iz neposredne blizine, pokazali su preliminarni rezultati privatne autopsije koji je izvršio bivši glavni patolog Njujorka dr Majkl Bajden po zahtevu porodice ubijenog tinejdžera, prenela je agencija AP.

Ranije juče, glavni američki tuzilac Erik Holder naredio obdukciju tela ubijenog u nameri da uveri porodicu i celu crnačku zajednicu da će biti sprovedena temeljna istraga o smrti koja je izazvala oštre proteste, kritike na račun ponašanja policije Seint Luisa i pozive predsednika Baraka Obama da se smire, već, devetodnevni nemiri, dodaje Rojters.

Sinoć se ponovo čula pucnjava, policija je upotrebila suzavac i dimne bombe kako bi rasterala demonstrante, pošto je ponovo izbio haos na ulicama Fergusona na kojima je bilo oko 400 ljudi.

Uoči uvedenog policijskog časa u ponoć u Fergusonu, reagovala je i državna policija Misurija pošto su se čuli pucnji, mada nije bilo jasno odakle oni dolaze, preneo je Rojters.

Neki mladići nosili su transparente u znak protesta protiv policijske brutalnosti, mnogi su ruke podigli u vis, dok su drugi izazivali pripadnike policije koja je bacala suzavac i dimne bombe. Sa druge strane bacani su molotovljevi kokteli, dodaje AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: