Berlin:Kako rešiti ukrajinsku krizu

Ministri inostranih poslova Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske sastali su se u Berlinu, a glavna tema razgovora usmerena je rešavanju krize u Ukrajini.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.08.2014.

21:20

Default images

Sergej Lavrov, Pavel Klimkin, Frank-Valter Štajnmajer i Loran Fabijus stigli su u vilu Borsig, a program su započeli šetnjom kroz park, nakon čega se očekuje večera i razgovori, prenosi ruska novinska agencija Itar-Tas.

Očekuje se da će šefovi diplomatija Rusije Sergej Lavrov, Ukrajine Pavel Klimkin, Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i Francuske Loran Fabijus razgovarati o ruskom humanitarnom konvoju namenjenom stanovništvu na jugoistoku Ukrajine i o načinima da se reši ukrajinska kriza.

Precizna agenda biće jasna kada konsultacije počnu, dodaje ruska agencija.

Domaćin skupa Štajnmajer danas je pre okupljanja kolega iz Ukraine, Rusije i Francuske izjavio da je političko rešenje za ukrajinski konflikt još uvek daleko.

"Ljudi još uvek ginu. Nema prekida vatre. Daleko smo od političkog rešenja", izjavio je Štajnmajer, a prenosi Rojters.

On je izrazio nadu da će večeras "biti savladane i poslednje prepreke" za ulazak ruskog humanitarnog konvoja u Ukrajinu.

Prethodni sastanak četvorice šefova diplomatija održan je 2. jula u Berlinu. Oni su nakon tadašnjeg susreta izdali zajedničko saopštenje u kojem su potvrdili rešenost da se uspostavi mir i stabilnost u Ukrajini i pozvali na primirje, koje bi nadgledale obe strane u konfliktu.

Vila Borsig je nekada pripadala porodici poznatog nemačkog preduzetnika Ernsta fon Borsiga, a sada je sedište nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: