U Nepalu strahuju od kolere

U Nepalu strahuju od izbijanja epidemije kolere, gde je došlo do velikih klizanja terena pogođenim jakim kišama i poplavama, i gde je stradalo 90 ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 17.08.2014.

20:48

Default images

"Danas smo našli još četiri tela, a traži se 109 osoba koje se vode kao nestale", rekao je agenciji Frans pres portparol ministarstva unutrašnjih poslova Lakmi Prasad Dhakal.

On je dodao da se zbog velikog broja mrtvih tela koja su još uvek u vodi strahuje da bi mogla da izbije epidemija kolere.

Zvaničnik agencije za vanredne situacije Jadav Prasad Koirala rekao je da je neophodno obezbediti pijaću vodu i šatore za one koji su ostali bez svojih domova, kako bi se sprečilo prenošenje zaraze.

Do novih jakih padavina došlo je posle najvećeg klizišta terena za poslednjih deset godina u Nepalu, u kojem je pre dve nedelje na severo-istoku zemlje poginulo 156 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: