"Dela Rusa suprotna tvrdnjama"

Potpredsednik SAD Džo Bajden i predsednik Ukrajine Petro Porošenko saglasni da su ruske vojne aktivnosti na istoku Ukrajine u suprotnosti sa ruskim tvrdnjama.

Izvor: Tanjug

Subota, 16.08.2014.

22:22

Default images

"Njih dvojica su se u telefonskom razgovoru saglasili da je slanje ruske vojske preko granice u Ukrajinu i kontinuirano snabdevanje separatista naprednim naoružanjem u suprotnosti sa bilo kakvom željom da se popravi humanitarna situacija na istoku Ukrajine", navedeno je u saopštenju Bele kuće, prenela je agencija Rojters.

Obojica su ponovili svoju podršku diplomatskom rešenju ukrajinske krize i pozvali su Rusiju da "sa dobrom verom udje u pregovore".

Porošenko je u razgovoru istakao da je bezbednost civila, posebno u Donjecku i Lugansku, apsolutan prioritet tokom vojne operacije na istoku Ukrajine, prenela je agencija Itar Tass.

Prema Porošenku, došlo je do povećanja nelegalnog snabdevanja teškim naoružanjem i vojom opremom regiona Donjeck i Lugansk, a što, kako je naveo, vodi ka daljoj eskalaciji konflikta.

U saopštenju pres službe ukrajinskog predsednika navedeno je da je Porošenko izrazio uverenje da je njegov mirovni plan jedini način da se vrati mir u Donbas i stabilnost u Ukrajini, prenela je ruska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: