"Napredujemo, uhapsićemo vozača"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je gostujući na RTS da ima napretka u istrazi povodom pogibije Luke Jovanovića na Brankovom mostu.

Izvor: B92

Subota, 16.08.2014.

19:54

Default images

“Ima napretka u istrazi, uskoro ćemo otkriti i uhapsiti počinioca i očekujem da se ti dogodi veoma brzo. Imali smo hendikepe, kamere su loše, sa snimaka nisu mogli da se identifikuju podaci da bi istraga išla brzo. Ipak, na dobrom smo putu da počinioca privedemo pravdi“, rekao je Stefanović za RTS.

Iako se poslednjih dana mnogo spekulisalo u medijima ko je kriv za smrt 21-godišnjeg Jovanovića, ministar nije hteo da potvrdi ili demantuje navode.

“Ne mogu da kažem da je tačno sve što se u medijima pojavljuje, ne mogu da kažem šta je konkretno tačno jer ne bih da upozorim bilo koga, pa da pobegne iz zemlje ili da se sakrije“, dodao je Stefanović.

Stefanović je potvrdio da MUP Srbije sarađuje i sa FBI u ovom slučaju.

“Poslali smo ambasadi SAD snimke jer oni imaju neophodnu tehnologiju za čišćenje. Hvala i Nemačkoj, BMW nam je izašao u susret sa podacima, sužava se broj modela, prema retrovizoru i serijskim brojevima“, naveo je Stefanović.

Ministar se osvrnuo i na nedavno pisanje “Tabloida“ u kom je supruga proslavljenog košarkaša Vlada Divca, Snežana okarakterisana kao počinilac zločina.

“Teško je da to mogu da nazovem listom ili medijom jer objavljuje takve informacije. Gospođa Divac nije počinila ovo delo, žao mi je što je morala da izdrži ovakvu vrstu linča. Iza toga stoji uredništvo lista Tabloid, a mene pogađa što su takođe napisali da je Aleksandar Vučić ubio sopstveno dete, pa tražim od UNS i NUNS da se oglase i po tom pitanju“.

Upitan za sporne privatizacije “Bačke“ i slučaj Mileta Jerkovića, ministar je kratko odgovorio: “Policija već radi na tom slučaju“.

Podsetimo, Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini kantrimen", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima su se održavali i protesti zbog te tragedije.

Vozač "mini kantrimena" je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće, a nakon pritiska javnosti beogradska policija je u nedelju objavila i snimak s mesta udesa.

Prema rečima ministra policije, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza. Sumnja se da je vozilo imalo strane registarske tablice, a ministar je naveo da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

Nakon što je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao da zastareli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača "mini moris kantrimena", jer se od takse za registraciju automobila u Srbiji odvaja deo novca za bezbednost saobraćaja, Stefanović je rekao da policija ne postavlja kamere, ne asfaltira puteve, niti popunjava udarne rupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: