Vučić: Rusi razumeju naše poruke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom da će Srbija znati da zaštiti odnose između te dve države.

Izvor: Beta

Subota, 16.08.2014.

12:48

Default images

Sa druge strane, ruski diplomata je zahvalio predsedniku Vlade na odbijanju uvođenja sankcija Rusiji, te pohvalio napore Srbije da se mirno reši kriza u Ukrajini.

"I kod nas ne postoje treći interesi. Siguran sam da to zna i gospodin Čepurin, kao što sam siguran da to znaju i svi drugi ambasadori iz EU, SAD ili bilo kojih drugih zemlja", rekao je Vučić.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade Srbije, ruski diplomata je izrazio zahvalnost i na unapređenju srpsko-ruskih veza i istakao da je potrebno da se saradnja gradi na temelju "realnih vitalnih interesa Srbije i Rusije".

Vučić je istakao da će Srbija znati da zaštiti rusko-srpske odnose, te da misli da su “naši ruski prijatelji dobro razumeli naše poruke“.

Predsednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru da je Srbija nezavisna i suverena zemlja koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom.

“Premijer Vučić i ambasador Čepurin saglasni su u oceni da Srbija i Rusija imaju izuzetnu priliku da unaprede ne samo političke već i sveukupne ekonomske odnose, posebno u oblasti poljoprivede, energetike i građevinske industrije“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Oni su konstatovali da su odnosi dve države prijateljski i upotpunjeni međusobnim poštovanjem i uvažavanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: