Rogozin: Sankcijama se ne vidi kraj

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin ocenio da ne postoje šanse da politički motivisane zapadne sankcije protiv Rusije budu ukinute u kratkom roku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.08.2014.

12:38

Default images

Govoreći na vojnoj izložbi u Žukovskom kraj Moskve, Rogozin je istakao da su sankcije koje su usledile povodom ukrajinske krize dobrim delom pokušaj da se zaustavi tehnološki razvoj, pre svega industrijskih kompleksa visoke tehnologije, prenela je agencija Itar ta s.

Nažalost, opseg sankcija se proširuje. Prvi paket, drugi paket, treći paket…Mi znamo da brojimo barem do 10. Koliko daleko će ići ove sankcije protiv ruske odbrane, industrije, finansija i investicija, možemo samo da nagadjamo”, rekao je Rogozin.

On je naveo da je nova strategija privrednog razvoja na bazi sopstvenih resursa pitanje dana, kao i da bi tako trebalo raditi i da nema sankcija.

Rogozin je naglasio da Rusija nipošto ne želi da podiže gvozdenu zavesu prema zapadnim partnerima niti da se kreće u smeru samoizolacije, već želi saradnju sa svetom.

On je pozdravio strane partnere koji su uprkos nepovoljnoj političkoj klimi bili prisutni na današnjoj izložbi i najavio da će mnoge velike kompanije nastaviti partnerstvo u proizvodnji naoružanja.

Rogozin je jedan od nekoliko desetina pojedinaca iz Rusije koji se našao na meti sankcija SAD i EU zbog pripadnosti uskom krugu saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pre nego što je 2012. godine ušao u vladu sa zadatkom da modernizuje vojnu industriju, proveo je četiri godine na funkciji ruskog ambasadora u sedištu NATO u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: