Izrael: Za UN važna prava Hamasa

Izraelske vlasti su oštro osudile formiranje komisije UN za istragu kršenja humanitarnog prava tokom sadašnjih vojnih operacija u Gazi.

Izvor: Beta

Utorak, 12.08.2014.

11:06

Default images

"Antiizraelski zaključci u izveštaju te komisije su unapred napisani, samo nedostaju potpisi", izjavio je Frans presu portparol izraelskog Ministarstva inostranih poslova Jigal Palmor.

Prema njegovim rečima, za novoformiranu komisiju nisu važna ljudska prava već "prava terorističkih organizacija kao što je (radikalni palestinski pokret) Hamas".

Palmor je rekao da još nije doneta konačna odluka o izraelskoj saradnji s komisijom.

Izrael je bojkotovao prethodnu istražnu komisiju koju je takođe imenovao Savet UN za ljudska prava u Ženevi. Ta komisija je istražila izraelsku vojnu operaciju na pojas Gaze tokom sukoba 2008-2009.

Palestinski zvaničnici i Arapska liga optužuju Izrael za ratne zločine u novom sukobu koji je izazvao velike tenzije između UN i Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je optužio palestinski radikalni pokret Hamas za "dvostruke ratne zločine" zbog ispaljivanja raketa na Izrael i korišćenja palestinskih civila kao živog štita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: