Palestinci će nastaviti pregovore

Palestinski pregovarački tim ostaće u Kairu zbog hitnog sastanka s Arapskom ligom u ponedeljak, na kome će se diskutovati o krizi u pojasu Gaze.

Izvor: B92

Nedelja, 10.08.2014.

13:55

Default images

Palestinska delegacije je pre toga najavila da će danas napustiti pregovore o prekidu vatre, kojima posreduje Egipat ako Izrael ne pristane da se vrati pregovaračkom stolu bez preduslova.

Izrael je više puta ponovio da neće pregovarati dok se nasilje nastavlja.

Palestinske frakcije odbile su produženje trodnevnog prekida vatre koji je istekao u petak, istakavši da je Izrael nije pristao na ispunjenje njihovih zahteva, a pre svega na okončanje blokade pojasa Gaze i otvaranje luke.

Izraelska delegacija se pre isteka tog primirja vratila iz Kaira i raketiranje Izraela iz Gaze je nastavljeno, kao i izraelski osvetnički vazdušni udari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: