Palestina: Male šanse za primirje

Male su šanse da će posredni pregovori Izraelaca i Palestinaca u Kairu rezultirati novim primirjem, ocenio je danas u Egiptu predstavnik palestinske delegacije.

Izvor: B92

Nedelja, 10.08.2014.

11:28

Default images

"U svakom trenutku moguće je da se palestinska delegacija vrati (u Palestinu) na konsultacije s liderima. Šanse za uspeh pregovora su male", rekao je Ežat al-Riš.

On je dodao da će definitivna odluka biti doneta do podneva, posle sastanka sa egipatskim posrednicima, koji će palestinsku delegaciju obavestiti o izraelskom stavu.

Izraelske snage noćas su nastavile bombardovanje pojasa Gaze, a meta napada bilo je oko 20 objekata. U gradu Deir al-Balah poginuo je jedan 17-godišnji dečak.

Prema podacima službi hitne pomoći, u izraelskom bombardovanju pojasa Gaze od petka je stradalo 15 Palestinaca.

Iz pojasa Gaze, koji je pod kontrolom radikalnog pokreta Hamas, od tada je ispaljeno 99 raketa, od kojih dve jutros. Izveštaja o žrtvama nema.

Palestinski pregovorači sinoć su zapretili da će otići iz Kaira, ukoliko se izraelska delegacija ne vrati u Egipat bez prethodnog uslovljavanja.

Delegacija Izraela napustila je Kairo u četvrtak uveče, pošto su propali pregovori o produžetku 72-časovnog primirja.

Prema zvaničnim podacima, od 8. jula, kada su počeli novi izraelsko-palestinski sukobi, stradalo je 1.915 Palestinaca, među kojima 447 dece.

Na izraelskoj strani poginula su 64 vojnika i tri civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: