Sutra nastavak pregovora o Gazi

Pregovori o prekidu vatre u Gazi nastaviće se sutra u Kairu, a planirano je i da izraelska delegacija stigne, rekao je jedan palestinski zvaničnik.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.08.2014.

21:47

Default images

Hamas koji kontroliše pojas Gaze je odbio da se produži trodnevno primirje, koje je isteklo u petak ujutru, optužujući Izrael da odugovlači u pregovorima, za koje Palestinci ističu da moraju da vode okončanju blokade Gaze.

Palestinski zvaničnik, jedan od pregovaraca u Kairu, nije isključio najavu privremenog zatišja pred sutrašnje preegvore.

Izraelski avioni su danas izveli 50 vazdušnih udara na pojas Gaze ubivši pet Palestinaca, dok su ekstremisti ispalili 23 rakete na Izrael.

Egipat koji posreduje u indirektnim pregovorima između Palestinaca i Izraelaca je vršio pritisak na obe strane da se sukobi okončaju, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: