"Briselski sporazum je remek-delo"

Izraelski ambasador u Srbiji Josef Levi smatra da je Briselski sporazum "remek-delo" i ističe da je to model koji bi Izrael voleo da primeni na Bliskom istoku.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.08.2014.

10:23

Default images

"I nije to samo sporazum već pokušaj obe strane da unesu dobar duh u rešavanje dugogodišnjeg konflikta. Znam koliko bola nose Srbi zbog svega iz prošlosti jer im je Kosovo sveta zemlja. Slično je i s Albancima. I mimo svega, dve nacije odlučile su da se rukuju, sednu i razgovaraju. Za to je potrebno mnogo hrabrosti", rekao je Levi za Kurir.

Govoreći o mogućim izraelskim investicijama u Srbiju, Levi je istakao da su izraelski investitori već prisutni, ali da to ne znači da je iskorišćen sav potencijal.

Ambasador je izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti biti realizovana izgradnja maloprodajnog parka u Zemun polju, kao i tri velika rezidencijalna i komercijalna projekta u Beogradu, jedan veoma blizu Kalemegdana.

On je dodao da je pametna poljoprivreda šansa za Srbiju i da dve zemlje na tom polju mogu naći zajednički interes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: