Hamas: Naši prsti su na okidaču

Visoki zvaničnik radikalnog Hamasa izjavio da rat s Izraelom neće biti završen dok god ne bude ispunjen zahtev da se okonča blokada Gaze.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 07.08.2014.

19:48

Default images

"Naši prsti su na okidaču, a naše rakete uperene su ka Tel Avivu", rekao je Mušir el Masri.

Izrael je ranije saopštio da je za okončanje blokade pojasa Gaze neophodno da se pripadnici Hamasa razoružaju, ali je El Masri rekao da je to neprihvatljivo.

Kairo posreduje u indirektnim pregovorima između Izraela i Hamasa o produžetku 72-časovnog prekida vatre, koji ističe sutra ujutru.

Prema podacima UN, od 8. jula, kada je počeo novi izraelsko-palestinski sukob, poginulo je gotovo 1.900 Palestinaca. Izrael je saopštio da je među stradalima 900 palestinskih boraca. Na izraelskoj strani stradala su 64 vojnika i tri civila.

Vojno krilo Hamasa: Spremni na dug rat

Vojno krilo Hamasa pozvalo je večeras palestinske pregovarače u Kairu da ne produžavaju 72-časovni prekid vatre s Izraelom ako njihovi zahtevi, posebno otvaranje luke u Gazi, ne budu ispunjeni i upozorilo da je spremno da uđe u dug rat.

"Apelujemo na palestinsku delegaciju, koja pregovara, da ne obnovi primirje, osim nakon prihvatanja u principu, posebno luke (otvaranja) i ako nema prihvatanja, onda tražimo od delegacije da se povuče iz pregovora", rekao je jedan borac lica zaklonjenog palestinskom maramom u obraćanju preko televizije Brigada Izadin al Kasam.

Saopštenje je emitovano na katarskoj televiziji Al Džazira, a preneo je Rojters.

Trodnevno primirje ističe u petak u 8 sati po lokalnom vremenu ( 7 po srednjoevropskom).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: