"Ponašao se kao da ništa nije bilo"

Poznanici osumnjičenog za ubistvo Tijane Jurić kažu da se on danima nakon ubistva ponašao normalno i da niko nije mogao ni da nasluti šta se desilo u Bajmoku.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

16:47

Default images

O odsustvu bilo kakvog kajanja uhapšenog Dragana Đurića govorio je i ministar policije, a otac ubijene 15-godišnjakinje rekao je danas obraćajući se novinarima da ne zna kako da okarakteriše čoveka koji je ubio njegovu ćerku.

"Ne znam kako da okarakterišem monstruma koji je to uradio. Ne znam kakav čovek moraš da budeš da bi napakostio takvom detetu. Uopšte, to je sada Tijana, ali nebitno o kom detetu se radi, kakav čovek sa 120 kilograma može da se iživljava nad detetom od 47 kila? Onda ne znamo da li je to čovek, ili životinja, ili ne znam kako bih ga nazvao", rekao je Igor Jurić.

Đurićevi poznanici kažu da u danima ubistva Tijane Jurić nisu primetili ništa čudno u njegovom ponašanju.

Njegove komšije i prijatelji iz detinjstva kažu da je u rodnom mestu Aleksa Šantić bio samo nekoliko puta u poslednjih 20 godina, otkako se preselio u Beograd. U kući u kojoj je odrastao bio je u noći Tijaninog ubistva, a u tom selu bio je i nekoliko dana kasnije - 2. avgusta.

"Znam ga 20 godina, igrali smo fudbal, bili smo dobri, svi smo bili dobri sa njim, čitav Šantić ga zna. Ovako nešto niko nikada ne bi očekivao. Videli smo se 2. avgusta, popili smo piće, rastali se, nas četvorica, kao da ništa nije bilo. Nismo ni o čemu posebno pričali, rekao je da ide za Beograd", kaže Goran Marković, Đurićev prijatelj iz detinjstva.

On dodaje da mu se kasnije javio i rekao da će "posle doći po auto koji je ostavio u selu".

Ranije danas, otkrivajući neke detalje hapšenja, ministar policije je rekao da je Đurić uhapšen na svom radnom mestu, gde se ponašao kao da se ništa nije desilo i da tokom ispitivanja nije pokazivao znake kajanja.

Stariji meštani mesta Aleksa Šantić, rodnog mesta osumnjičenog Đurića, kažu da su šokirani i zgroženi vestima da je 34-godišnjak uhapšen zbog svirepog ubistva 15-godišnje Tijane. Navode i da je Đurić bio problematičan u mladosti i da je "voleo da se potuče, ali ne da i ukrade".

Stručnjaci kažu da će ovaj slučaj tek biti analiziran, s obzirom na to da nije u pitanju uobičajena patologija u našem društvu.

Za ovako teško krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 30 do 40 godina.

U Subotici je petak proglašen za dan žalosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: