Kastro: Rusiju optužuju iz nemoći

Lider kubanske revolucije i dugogodišnji šef države Fidel Kastro ocenio je danas da je glavna greška SAD i Evrope to što potcenjuju ruski narod.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

20:33

Default images

"Najveća greška SAD i Evrope je to što su potcenili ruske građane, koji su svoju otadžbinu tokom Drugog svetskog rata branili kao Spartanci", naveo je Kastro u članku objavljenom u listu "Granma", zvaničnom organu Centralnog komiteta Komunističke partije Kube.

Ističući da su se na političkoj karti sveta pojavile "nove i neizbežne snage", bivši lider Kube rekao je da Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, sa njihovim vezama sa Latinskom Amerikom, većinom zemalja Karipskog basena i Afrike, predstavljaju "silu, sposobnu da sarađuje sa ostalim državama", uključujući SAD, zemlje Evrope i Japan.

U članku je Kastro pomenuo i rušenje putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije 17. jula iznad Donjecke oblasti u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, Rusija se za uništenje aviona iz Malezije optužuje "iz nemoći", a optužbe predstavljaju "užasavajući primitivizam".

"Predsednik (Rusije) Vladimir Putin, ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i ostali funkcioneri (ruske) vlade nikada ne bi počinili takvu glupost", naveo je Kastro a prenosi Itar-Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: