Direktor isključio pumpe za vodu

Žitelji Gamzigradska Banja i sela Metovnica kod Zaječara nemaju vodu. Meštani tvrde da je novi direktor bolnice za rehabilitaciju isključio pumpe za dovod vode.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.08.2014.

17:30

Default images

U bolnici ne spore da je voda isključena, jer je bakteriološki neispravna, ali i dodaju da nema novca da bi pumpe normalno radile.

U domaćinstvu Gruje Trailovica iz Gamzigradske Banje kod Zaječara od 1. avgusta nema vode. Vodu za piće, kaže, kupuje, a za ostale potrebe donosi iz reke Timok. Osim domaćinstva Trailović, bez vode je još oko 390 domažinstava iz Gamzigradske Banje i sela Metovnica.

Oni tvrde da je odluku da im voda bude isključena doneo direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju samovoljno uz obrazloženje da je hemijski i bakteriološki neispravna, kao i da meštani ne plaćaju redovno račune, što oni spore.

U specijalnoj bolnici za rehabilltaciju u Gamzigradskoj Banji ne spore da su isključili vodu i to obrazlažu problemima s kojima više ne mogu da se izbore.

Da li će i kada meštani Gamzigradske Banje i sela Metovnica ponovo dobiti vodu, makar samo kao tehničku, ostalo je nepoznato, jer je Petar Nikolić, direktor Specijalne bolnice, koji, kako nam je rekao njegov zamenik, jedini ima ovlašćenje da donese odluku da se voda ponovo pusti, od danas na godišnjem odmoru. Ipak, oni će se, kako kažu, do njegovog povratka potruditi da pronađu rešenje prihvatljivo za obe strane.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: