"Moderna Srbija nije cilj, već put"

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da moderna Srbije "nije cilj, već put" i poručuje da se Vlada trudi da taj put i pređe.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.08.2014.

23:28

Default images

Dačić je, gostujući u emisiji "Oko" na Radioteleviziji Srbije, ocenio da je Srbija u poslednjih 20 godina imala nekoliko prilika da taj put pređe, ali da to nije učinjeno, podsetivši na većinsku podršku Slobodanu Miloševiću 1990. i Zoranu Đinđiću 2000.

On je istakao da važno sada napraviti taj put, jer Srbija ima tradiciju propuštenih prilika i izneverenih očekivanja, dodavši da to nije pitanje samo za Srpsku naprednu stranku.

"Bez toga da Srbija zakorači snažno napred mi ćemo biti robovi prošlosti", ocenio je Dačić i dodao da je danas BDP Srbije svega 65 odsto od onog koji je bio 1989.

Ministar finansija Dušan Vujović, odgovarajući na pitanje kada mogu građani Srbije da očekuju otvaranje novih radnih mesta, izjavio je da nervoza ne pomaže i da svi znaju da nije moguće odmah otvoriti nova radna mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: