Gojković: Pravi put ka EU

Predsednica skupštine Maja Gojković kaže da je rad Vlade Srbije u prvih 100 dana bio veoma dinamičan, reformski

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.08.2014.

15:11

Default images

Ona je navela i da je vlada bila suočen sa izazovima kakve nije imala nijedna druga vlada u Evrpi na početku svog mandata.

Vlada je u prvih 100 dana rada imala i izuzetno veliku medjunarodnu aktivnost, svetski državnici su odmah nakon izbora vlade i skupštine dolazili da razgovaraju o evropskom putu koji je Srbija definitivno nakon poslednjih izbora zacrtala, pokazujući time veliko uvažavanje Srbije, rekla je Gojkovićeva Tanjugu, povodom prvih 100 dana rada vlade.

"To je reformski kurs i pravi put ka Evropskoj uniji", podvukla je predsednica parlamentra i ukazala da je vlada imala izuzetno velike izazove i da ne zna nijednu drugu u Evropi koja je u privh 100 dana imala tako teške elementarne nepogode kao što su bile poplave.

"Sada predstoji drugi deo, koji je jednako težak kao i spapašavanje ljudskih života, a to je obnova zemlje koja se mora završiti do jeseni i prvih kiša i koja je otežana i ovim čudnim varljivim letom", rekla je Gojkovićeva.

Prema njenim rečima, povezanost izvršne vlasti sa zakonodavnom nije uvek merilo rada ni jedne ni druge vlasti, jer svaka ima svoje aktivnosti mimo predlaganja i usvajanja zakona, pa zato ni vlada ni parlament ne traže opravdanja za to što nije u poptunosti, već sa 95 odsto, ispunjen plan iz ekspozea premijera Aleksandra Vučića.

Gojkovićeva je istakla da svuda u svetu ljudi shvataju da je, kada se dese tako teške elementarne nepogode, od zakonskih predloga mnogo važnje spasiti ljudske živote i Srbija je i pokazala svoju humanost, a vlada spremnost da regauje u tako teškim i nepredvidivim situacijama.

"Ubedjena sam da će, kao i što je sve drugo, i obnova zemlje biti ispunjena u roku", naglasila je predsednica skupštine.

Ukazujući da 100 dana nije mnogo, Gojković je rekla da su u tom periodu predloženi reformski zakoni i da sa zadovoljstvom može da kaže da je parlament uspeo da isprati dimaniku rada vlade.

Predsednica skupštine je zaključila da su usvojeni zakoni koji menjaju sliku Srbije, koji utiru put ka uredjenoj i pristojnoj državi, što su i država i njeni gradjani odavno zaslužili, ali da je očigledno da nije bilo političkog sluha i političke volje da se počne se stvaranjem takve Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: