Izrael: Pola žrtava su borci Hamasa

Izraelske vlasti saopštile su danas da skoro polovinu palestinskih žrtava u pojasu Gaze predstavljaju pripadnici palestinskog radikalnog pokreta Hamas.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 02.08.2014.

19:46

Default images

"Naša vojska je sprovela profesionalno i pouzdano istraživanje prema kojem 47 odsto palestinskih žrtava predstavljaju teroristi", rekao je zamenik šefa izraelske diplomatije Cači Hanegbi i dodao da se u izveštaju nalaze fotografije i imena žrtava.

Izrael pripadnike Hamasa naziva teroristima.

Od početka izraelske ofanzive protiv Hamasa u pojasu Gaze 8. jula, 1.650 Palestinaca, uglavnom civila poginulo je, dok je više od 8.000 povređeno.

Fond UN za decu (UNICEF) saopštio je danas da je 296 dece i mladih Palestinaca ubijeno u pojasu Gaze od početka izraelske ofanzive.

"Deca predstavljaju 30 odsto civilnih žrtava", naveo je UNICEF, uz bojazan da će taj broj da raste.

Braneći se od kritika međunarodne zajednice, Izrael tvrdi da je Hamas odgovoran za smrt palestinskih civila, jer, kako navodi, koristi stanovništvo kao živi štit.

To, u intervjuu za B92, tvrdi i izraelski ambasador u Beogradu Jozef Levi.

Kabinet odbrane Izraela odlučio je da ne šalje nikoga na pregovore o novom primirju u Kairu, zbog nedavne otmice izraelskog vojnika. Izrael neće učestvovati u indirektnim pregovorima s Hamasom o prekidu vatre u pojasu Gaze i umesto toga planira da smanji intenzitet operacija u pojasu Gaze na osnovu svojih uslova, nagovestili su večeras izraelski zvaničnici i mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: