Izrael: Nećemo pregovore sa Hamasom

Kabinet odbrane Izraela odlučio je da ne šalje nikoga na pregovore o novom primirju u Kairu, zbog nedavne otmice izraelskog vojnika.

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

17:15

Default images

Kako javlja izraelska štampa, vrh odbrane je odlučio da ne šalje nikoga u pregovore, dok se predstavnici palestinske strane očekuju u Kairu.

Abdel Fatah el-Sisi, predsednik Egipta, rekao je da egipatski mirovni plan ima realne šanse da okonča konflikt u Gazi. Ipak, da li će do njega doći?

Podsetimo, primirje koje je trebalo da traje 72 sata, a koje su zahtevale UN, proglašeno je u petak, ali je ubrzo potom i prekršeno, jer je Hamas napao Rafu. Tada je otet i jedan izraelski vojnik, a dvojica su ubijena.

Rafa je i danas teško granatirana. Vojska Izraela i dalje traga za vojnikom.

Posle Rafe, broj stradalih u izraelskoj vojci se popeo na 63, a takođe su ubijena i tri civila na izraelskoj strani. Zdravstveni zvaničnici iz Gaze tvrde da se broj žrtava na njihvooj strani kreće oko 1.600. Izrael kaže da su stotine od tog broja borci Hamasa. Palestina, s druge strane, tvrdi da su u pitanju uglavnom civili.

UNICEF je danas saopštio da je u Gazi stradalo oko 300 mališana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: