BBC: Prorusi priznali egzekucije

Igor Druz, predstavljen kao savetnik proruskih pobunjenika, izjavio je za BBC da su oni streljali svoje pripadnike bez prethodnog suđenja "da bi sprečili haos".

Izvor: Tanjug

Subota, 02.08.2014.

13:06

Default images

Druz je rekao da je "egzekucijama" poslat važan singal ostalim pripadnicima proruskih snaga.

"Mi smo više puta tokom vanrednog stanja sproveli egzekucije streljanjem da bismo sprečili haos. Zato su naše snage koje su se povukle iz Slavjanska veoma disciplinovane", objasnio je on.

Slavjansk je bio glavno uporište proruskih snaga sve dok ga ukrajinske snage prošlog meseca nisu ponovo osvojile.

Kako navodi BBC, Druz je savetnik vojnog komandanta proruskih snaga Igora Strelkova i portparol teritorija pod kontrolom proruskih snaga u regionu Donjecka.

On je zadužen za ideologiju proruskih snaga u istočnoj Ukrajini.

Druz je izjavio da snažno podržava pravoslavni hrišćanski moral i porodične vrednosti i da je protiv homoseksualnosti, kao i da se nada da će biti uvedena smrtna kazna za najteže zločine i da je siguran da će većina pripadnika proruskih snaga podržati ovu njegovu inicijativu.

Druz je rekao da proruske snage hoće da formiraju društveno odgovornu državu koja će štititi hrišćanske vrednosti.

On je, takođe, kazao da je ukrajinska vlada "potpuno nelegitimna", da je "teroristička" organizacija koja vrši ratne zločine nad civilima.

"Ti ljudi su došli na vlast ubijanjem i državnim udarom, a sada vrše ratne zločine. Oni bombarduju naše gradove. Oni granatiraju gradove i onda za to optužuju naše borce. To je besmislica. Zašto bismo mi granatirali gradove koji su pod našom kontrolom?", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: