Prolaze turisti, gužve na putevima

Saobraćaj u Srbiji je pojačanog intenziteta na skoro svim važnijim i frekventnijim putnim pravcima, kao i na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

09:08

Default images

U jutarnjim časovima vozači mogu očekivati slabiju maglu i sumaglicu duž rečnih tokova i po kotlinama, koja smanjuje vidljivost.

Zbog obilnijih padavina prethodnih dana učestali su odroni na deonicama kroz klisure i useke, odnosno pored nestabilnih kamenih kosina, kao i na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su između 30 i 45 minuta, osim na Batrovcima iz pravca Hrvatske gde se čeka 90 minuta, kao i na Horgošu iz pravca Mađarske.

Na naplatnim rampama Sirig i Stara Pazova čeka se od 20 do 30 minuta, dok se na Bubanj Potoku, Nisu i Šimanovcima čeka od pet do 10 minuta.

Od 23. jula počeli su radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) kroz Beograd, od petlje "Zmaj" do mosta Gazela, u oba smera auto-puta (Novi Sad-Niš i Niš-Novi Sad). Planirano je da radovi traju 45 dana.

Zbog izgradnje koridora 10 na delu puta IA reda broj 1, 21. jula počeli su radovi u zoni petlje Grdelica. Isključenje za Grdelicu sa autoputa iz pravca Leskovca je pomereno par stotina metara pre sadašnjeg isključenja.

Na deonici Koridora 10 Vladičin Han - Vranje, saobraćaj je za sve kategorije vozila preusmeren na novoizgrađenu deonicu dugu 8,6 km.

Zbog završnih radova na mostu Beška preko Dunava državni put I/A reda Novi Sad - Beograd biće zatvoren za saobraćaj do 12. avgusta. Iz pravca Novog Sada saobraćaj se preusmerava na novi most Beška na i obavlja se dvosmerno.

U okviru druge faze izgradnje Obilaznice oko Beograda petlja "Batajnica", zbog izvođenja radova na uklanjanju nadvožnjaka i izgradnje pristupnih saobraćajnica, od 3. marta potpuno je obustavljen saobraćaj na pravcu Beograd-Novi Sad u oba smera u zoni nadvožnjaka "Batajnica". Vozila se usmeravaju alternativnim pravcima.

U okviru radova na koridoru 10 na putu IA reda (auto-put E/75) između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramađe, aktuelna je devijacija u dužini od oko 800 metara. Saobraćaj se na ovom delu preusmerava kroz naseljeno mesto. Predviđeno je da radovi traju do 15. novembra.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: