Obama: Mučili smo ljude posle 11/9

Barak Obama priznao da su SAD neposredno nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. radile određene pogrešne stvari i mučile pritvorene pripadnike Al Kaide.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.08.2014.

22:30

Default images

Američki predsednik je to izjavio komentarišući istragu američkog Senata o metodama i tehnikama ispitivanja CIA čiji rezultati bi trebalo da budu objavljeni narednih nedelja, prenosi AP.

Američki predsednik je dodao da je važno setiti se kako su užasnuti bili Amerikanci nakon 11. septembra.

"Mučili smo neke ljude. Radili smo stvari koje su suprotne našim vrednostima", kazao je Obama na pres konferenciji u Beloj kući koju je prenosila nacionalna TV.

On je istakao da ima puno poverenje u direktora CIA Džona Brenana u momentu nakon pojavljivanja internog izveštaja CIA o tome da je ta agencija nepropisno pristupala kompjuterima nekih kongresmena, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: