Turska: Pomoć u oslobađanju vojnika

Turska će učiniti sve da pomogne oslobađanju izraelskog vojnika čije je zarobljavanja dovelo do prekida vatre između Izraela i Hamasa, saopštio Ahmet Davutoglu.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

21:30

Default images

"Ono što je značajno jeste da se ponovo uspostavi prekid vatre. Da bi se to obezbedilo, uz zajedničku pomoć drugih, možemo da preduzmemo sve što možemo da bi se rešilo pitanje zarobljenog izraelskog vojnika. Daćemo sve od sebe da pomognemo", rekao je je šef turske diplomatije novinarima, a preneo AFP.

"Ako je prekid vatre prekršen jer je kidnapovan jedan izraelski vojnik, neko treba da ima na umu i 70 Palestinaca koji su ubijeni danas. U našim očima, svi ljudi su jednaki", rekao je on.

Američki državni sekretar Džon Keri, strahujući od eskalacije nasilja u Gazi, ranije danas je pozvao Tursku i Katar da iskoriste svoj uticaj i pomognu u oslobadjanju izraelskog vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: