Irak: Novi napadi, 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba je poginulo, a 32 su povređene u žestokim sukobima između iračkih vojnika i pobunjenika u gradu Džurf Alsakr i u eksplozijama bombi u Bagdadu.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

19:58

Default images

U dvočasovnim sukobima u Džurf Alsakru, južno od Bagdada, poginulo je najmanje 17 vojnika, a trojica su ranjena, saoštili su vojni i lekarski izvori.

U eksplozijama bombi koje su se dogodile u dva distrikta u prestonici Iraka Bagdad poginulo je najmanje 10 osoba, a 29 je povređeno, saopštila je policija.

Još jedna eskplozija automobila-bombe ođeknula je u severnom delu Bagdada, u Sadr Sitiju, u glavnoj ulici, a tom prilikom je poginulo sedam osoba, a 21 je povređena.

U eksploziji tri bombe na putu u blizini šitske džamije na centralnom trgu Kolani, poginule su tri osobe, a povređeno je osam, saopštila je policija.

Džihadistička grupa Islamska država zauzela je velike delove na zapadu i severu Iraka u junu, pre nego što je zustavljana njihova ofanziva nekoliko desetina kilometara nedaleko od Bagdada.

Oni su, međutim, nastavili da napadaju pripadnike snaga bezbednosti i organizuju samoubilačke napade u prestonic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: