OEBS: Eksperti stigli do MH17

OEBS je saopštio da je više od 60 međunarodnih eksperata, uključujući Holanđane i Autralijance, stiglo na mesto gde je pao malezijski putnički avion.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

11:41

Default images

"Istražne radnje počinju odmah", naveo je OEBS na svom Tviter profilu, preneo je Rojters.

Eksperti su stigli do delova aviona, iako se borbe ukrajinske vojske i proruskih separatista nastavljaju u toj regiji. U blizini mesta pada MH17 rano jutros pobunjenici su iz zapade napali vojni konvoj, a tom prilikom je ubijeno najmanje 14 ljudi.

OEBS je uče saopštio da su njeni posmatrači zajedno sa holandskim i autralijskim ekspertima stigli na mesto gde je pao malezijski putnički avion kada je stradalo 298 putnika i članova posade.

"Posmatrači OEBS stigli su na mesto nesreće MH17 prvi put posle gotovo nedelju dana, zajedno sa holandskim i autralijskim ekspertima. Koristili smo novu rutu za prilaz (mestu nesreće)", naveo je juče OEBS na svom Tviter profilu.

Ukrajinska vojska obustavila je juče ofanzivu u blizini mesta pada putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije u Donjeckoj oblasti, kako bi se omogućio rad grupi međunarodnih eskperata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: