SAD "dižu" avione iznad Iraka

Američka vazduhoplovna administracija (FAA) naredila je aviokompanijama SAD da ne lete nad Irakom na visini ispod 9.145 metara zbog opasnosti.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

10:36

Default images

FAA je ranije već američkim vazduhoplovnim kompanijama ograničila letove u iračkom vazdušnom prostoru na visini koja mora da pređe minimalnih 6.095 metara, a mera je pooštrena zbog "potencijalno opasne situacije usled oružanih sukoba".

FAA je takođe juče zabranila američkim kompanijama da koriste dva međunarodna aerodroma - "Erbil" i "Sulajmanija", prenosi AP.

Najnovija odluka FAA je usledila dve nedelje od pada malezijskog putničkog aviona u zoni sukoba na istoku Ukrajine.

U Iraku besne sukobi ekstremista i vladinih snaga, a strahuje se da militantni u svojim rukama poseduju oružju koje može da obori avione.

Nekoliko evropskih aviokompanija je ranije uvelo izmene na letovima za Irak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: