Zaseda kod MH17, 14 mrtvih

Proruski separatisti su iz zasede napali konvoj ukrajinske vojske i ubili najmanje 10 vojnika u blizini mesta pada aviona na letu MH17, javlja BBC.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

09:35

Default images

Vojni zvaničnici su potvrdili 14 smrti, ali ukrajinski mediji navode da je u okršaju u ranim jutarnjim časovima stradalo i do 20 osoba.

Proruski separatisti su navodno uništili i više od 30 vozila u konvoju, a na internetu su se pojavili i snimci na kojima se vide scene haosa na putu. Autentičnost snimaka nije potvrđena, a pobunjenici se nisu oglašavali povodom ovih navoda.

"Znamo da je ukupno poginulo 14 osoba, ali četiri tela još nisu identifikovana, pa ne znamo da li se radi o ukrajinskim vojnicima ili teroristima. Zato govorimo od 10 poginulih vojnika", rekao je portparol ukrajinske vojske Oleksij Dmitraškivski.

Do sukoba je došlo u blizini grada Šahtarska, koji je se nalazi 25 kilometara od mesta avionske nesreće, prenosi AFP.

Vojni zvaničnici su rekli da se jedna padobranska jedinica našla na udaru granata i tenkovske paljbe u blizini Šahtjorska.

Ukrajinske snage su intenzivirale ofanzivu na proruske snage posle obaranja aviona 17. jula kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade, navodi Rojters.

Proruske snage su sada potisnute u dva glavna uporišta - gradove Donjeck i Lugansk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: