Diković i Farina o situaciji na KiM

Komandant Kfora italijanski general Salvatore Farina i načelnik štaba odbrane Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarali o bezbednosnoj situaciji na KiM.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

19:55

Default images

Tokom sastanka Farina i Diković razgovarali su, kako je saopšteno iz Kfora, o važnim temama uglavnom u vezi sa bezbednosnom situacijom i sa fokusom na severni deo Kosova u svetlu razvoja dijaloga između Beograda i Prištine.

Farina je informisao generala Dikovića o aktivnostima Kfora na Kosovu, a trend je veoma pozitivan na celoj teritoriji, uključujuci sever koji je područje gde Kfor nastavlja da održava svoj glavni napor sa stalnim prisustvom u cilju obezbedjivanja sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve gradjane i organizacije koje su aktivne na tom delu teritorije.

Bilo je reči i o važnom pitanju posmatranja administrativne linije razgraničenja, u skladu sa smernicama Vojno-tehničkog sporazuma, a komandant Kfora je posebno potvrdio da je situacija mirna i stabilna duž cele, otprilike 350 kilometara duge, administrativne linije razgraničenja.

Ovo je bio peti put da se general-major Farina sastao sa generalom Dikovićem od septembra prošle godine, a tokom radnog ručka dvojica generala su razgovarali o značajnoj medjusobnoj saradnji sa drugim istaknutim regionalnim partnerima i medjunarodnim akterima u cilju poboljšanja stanja bezbednosti na širokom području Balkana.

Tokom popodneva, na marginama sastanka na visokom nivou, odigrana je prijateljska fudbalska utakmica izmedju ekipa Kfora i Vojske Srbije, u bazi Bondstil kod Uroševca, koja je završena rezultatom 4-1 u korist Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: