Oslobođen za zločin nad Srbima

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio bivšeg pripadnika Armije BiH Samira Hondu optužbi za zlostavljanje srpskih civila u logoru Čelebić 1992. godine kod Konjica.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.08.2014.

20:28

Default images

Tom presudom odbijena je žalba tužilaštva za ratne zločine i potvrđena prvostepena presuda Veća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

"Po nalaženju Apelacionog suda pravilan je zaključak prvostepenog suda da nije dokazano da je Hondo u saizvršilaštvu izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva", naveo je taj sud.

Optužnicom je Hondi bilo stavljeno na teret da je za vreme oružanog sukoba na teritoriji BIH izmedju oružanih formacija srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda od početka 1992. godine do Dejtonskog sporazuma 1995. godine, kršio pravila Ženevske konvencije o zaštiti gradjanskih lica za vreme rata i Dopunskog protokola.

On je osam meseci bio u pritvoru u Beogradu, a u novembru prošle godine je pušten da se brani sa slobode.

Logor Čelebić su osnovale bošnjačko-hrvatske oružane snage, u kome su zatvarani samo civili srpske nacionalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: