Del Ponteova bi u togu zbog OVK

Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte kaže da bi se vratila u Hag da zastupa optužnicu protiv čelnika OVK.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Petak, 01.08.2014.

07:39

Default images

Na pitanje da li je vuče da ponovo obuče togu i zastupa optužnicu protiv čelnika OVK u sudnici, Del Ponteova je za Novosti odgovorila potvrdno.

"Pogotovu sada kada sam u Komisiji UN za Siriju. Uvek sam smatrala da je žrtvama potrebna pravda", dodala je ona.

Govoreći o izveštaju glavnog tužioca za istragu o trgovini ljudskim organima Klinta Vilijamsona, Del Ponteova je rekla da će tužilac imati težak zadatak da dokaže trgovinu organima otetih Srba, Roma i nelojalnih Albanaca na KiM, a da je glavna prepreka za to što tela još nisu pronađena.

Povodom spekulacija da će na optužnici biti i Hašim Tači, ona je reka da ne zna da li je istragom utvrđeno ko je odgovoran, ali da misli da su istražitelji identifikovali osumnjičene.

"Ako je završeno prikupljanje dokaza, biće to zločini protiv čovečnosti", navela je Del Ponteova.

Ona je izrazila nadu da će sledeće godine biti formiran tribunal za KiM, što će, kako je istakla, zavisiti od političke volje na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: