Bez dogovora o vlasti u Podgorici

Opozicione stranke u Crnoj Gori i SDP nisu uspele da postignu dogovor o formiranju vlasti u Podgorici, posle lokalnih izbora održanih pre više od dva meseca.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

23:30

Default images

Kako ocenjuje radio Sloboda Evropa, to govori da su vanredni izborni u ovom trenutku u Crnoj Gori možda najrealnija opcija, jer je i dalje nepoznato koja politička struja ima većinu u parlamentu glavnog grada.

Lider SDP Ranko Krivokapić saopštio je da zbog političkih previranja u Pozitivnoj Crnoj Gori i stava nosioca liste Evropsko lice Podgorice (ELPG) Dragana Bogojevića o tome, nema preduslova za realizaciju manjinske uprave u Podgorici.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Krivokapić je na sastanku sa liderima Demokratskog fronta (DF) Miodragom Lekićem i Socijalističke narodne partije (SNP) Srdjanom Milićem, sagovornike informisao sa stavovima Predsedništva te stranke u vezi sa pregovorim o formiranju manjinske uprave u Podgorici.

"Ponovljen je stav Predsedništva SDP-a da je postignuti korak značajan doprinos u izgradnji povjerenja i demokratizaciji u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju, prenele su "Vijesti".

Navodi se da je Krivokapić informisao lidere DF-a i SNP-a da Predsedništvo nije imalo osnova da se izjašnjava o podršci manjinskoj upravi u Podgorici zbog izjave Bogojevića.

Bogojević je ranije saopštio da, u novonastalim okolnostima, ne bi mogao da obavlja funkciju gradonačelnika Podgorice, navodeći da ni on, niti iko ko ne može računati na stabilnu podršku, ne bi mogao preuzeti takvu odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: