Metalnim šipkama na radnike EPS-a

Četvoro zaposlenih u "Elektrodistribuciji" Vranje napadnuti su u selu Veliki Trnovac, prilikom pokušaja da s elektromreže isključe nelegalne potrošače.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

16:18

Default images

Dok je, po nalogu nadležnih, isključivala struju onima koji su neovlašćeno priključeni, dežurnu ekipu EPS-a juče je napao meštanin Elisa Salihi, koji je metalnom šipkom dvojici radnika naneo lake telesne povrede i s više udaraca oštetio službeno vozilo marke ''jugo'', prenosi Radio-televizija Vranje.

Lake telesne povrede zadobili su radnici Burim i Adnan Ljatifi iz Velikog Trnovca, dok su Gazim Hasani, takođe iz Trnovca i Rejan Behljulji iz Lučana uspeli da pobegnu.

Povređenima je ukazana lekarska pomoć u bujanovačkom domu zdravlja.

"Ovo nije prvi slučaj da naši radnici budu napadnuti u Velikom Trnovcu, gde je inače najviše najvećih dužnika za utrošenu struju. Zbog toga tražimo da Policijska uprava saopšti više pojedinosti o napadu, kao i da se bahati napadač, koji je sam sebe protivzakonito priključio na električnu mrežu, što pre privede", rekao je u telefonskoj izjavi za RTV direktor ''Elektrodistribucije'' Zoran Knežević.

Da je do incidenta došlo potvrdio je portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković, koji je rekao Tanjugu da je nepoznato lice, juče u 11.55 časova, u selu Veliki Trnovac vozilom preprečilo put službenom vozilu "Elektrodistribucije" Vranje, izašlo iz auta i metalnom šipkom polomilo prednje vetrobransko staklo na vozilu EPS-a.

Policija je izvršila uviđaj i u konsultaciji sa zamenikom osnovnog javnog tužioca u Vranju, EPS-u je naloženo da dostavi pismenu prijavu o tom incidentu.

Nakon dostavljene prijave, tužilaštvo će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela, a policija intenzivno radi na identifikaciji izvršioca ovog dela, dodao je Stamenković.

Prema podacima "Elektrodistribucije" u Vranju, ovo je učestala pojava prilikom intervencije na teritoriji Bujanovca i Preševa, što stvara ogromne probleme, a najveća dugovanja za neplaćenu struju u Pčinjskom okrugu su upravo iz ove dve opštine.

U novembru prošle godine dvojica električara vranjske Elektrodistribucije, koji su u Veliki Trnovac došli da isključe struju Albancu koji duguje veliku sumu, završili su kao taoci, a oslobodila ih je policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: