Ministar imenovao javne beležnike

Ministar pravde Nikola Selaković imenovao je danas 94 javna beležnika u Srbiji koji bi za mesec dana trebalo da počnu sa radom.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

13:52

Default images

"Danas sam imenovao za područja 37 sudova ukupno 94 javna beležnika u skladu sa Zakonom o javnim beležnicima i na predlog komisije", rekao je Selaković Tanjugu.

On je najavio da će biti nastavljeno raspisivanje konkursa za javne beležnike, s obzirom da svaka opština u Srbiji mora da ima bar po jednog javnog beležnika, odnosno ukupno 350.

Ministar očekuje da će, posle više od 80 godina, povratkom te profesije u pravosudni sistem Srbije biti povećana efikasnost pravosuđa, zatim stepen pravne sigurnosti, kao i pravne predvidivosti.

Poslednji put javni beležnici imenovani su 1930. u Kraljevini Jugoslavije.

Imenovani beležnici idućeg četvrtka će položiti zakletvu, a 15. avgusta trebalo bi da bude formirana i Komora javnih beležnika.

Oni će početi sa radom od 1. septembra i od sudova će preuzeti jedan deo nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: