Lončar: Kraj lista čekanja do 2016.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da očekuje da se liste čekanja do kraja godine smanje za najmanje 10 do 15 odsto.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.08.2014.

09:44

Default images

Lončar je rekao i da se nada da do kraja sledeće godine u Srbiji nigde više neće ni biti liste čekanja, a u onim oblastima, gde je to problem svuda u svetu, da to bude u optimalnom roku, podsetivši da u najvećem delu i Evrope i sveta postoje liste čekanja.

Ministar zdravlja je u Jutarnjem programu TV Pink istakao da moraju da postoje dve liste čekanja od kojih je jedna za hitne slučajeve.

Na pitanje novinara koja lista čekanja će najskorije biti rešena, Lončar je odgovorio - "katarakta, napravljen je dobar plan, ići će svojim tokom".

"Aktiviraće se Niš i još neki centri, vezano za koleno i za kukove i još neki centri u unutrašnjosti", najavio je Lončar i dodao da se ne može preko noći rešiti nešto što traje godinama i decenijama.

Upitan o radu vezanom za poplave, koje su u maju zadesile Srbiju, Lončar je odgovorio da je ponosan na odličan rezultat, koji je ostvaren i dodao - "zamislite samo da smo imali bilo kakvu epidemiju".

Govoreći o prvih 100 dana rada ministarstva na čijem je čelu, Lončar je rekao da se na osnovu zatečene situacije krenulo odmah sa uspostavljanjem temelja sistema koji treba da funkcioniše da bi građani imali što bolju uslugu u zdravstvu.

Lončar je dodao da je reč o resoru, koji je nezahvalan za vođenje zbog teškog stanja u zdravstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: