Dačić pozvan u Berlin

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je dobio poziv od nemačkog kolege Frank Valtera Štajnmajera da poseti Berlin 22. avgusta.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

15:37

Default images

"To je izuzetno važna poseta jer je ona u sklopu priprema za konferenciju o Zapadnom Balkanu koja će biti održana 28. avgusta u nemačkoj prestonici", rekao je Dačić na na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

Kako je naveo, "nas raduje zainteresovanost Nemačke da učestvuje u približavanju Srbije i drugih zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji".

"Ova konferencija treba da doprinese jačanju odnosa sa Nemačkom i intenziviranju procesa evrointegracija", rekao je Dačić i dodao da će sledeće godine Austrija biti domaćin jednog takvog skupa.

On je najavio da će Beograd 20. avgusta posetiti šef diplomatije Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija, a ovog meseca će u posetu doći i šef kanadske diplomatije Džon Berd, što je, kako je podsetio, prva poseta kanadskog ministra spoljnih poslova posle 13 godina.

Sam Dačić će 25. avgusta u Salcburgu učestvovati na međunarodnoj konferenciji posvećenoj poukama izvučenim iz Prvog svetskog rata.

Šef srpske diplomatije je najavio da će ministarstvo u narednom periodu objaviti podatke o platama ambasadora u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svetu, ističući da nisu tačni podaci koji su proteklih dana objavljivani u medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: