SNS raspustio "neradne, svojeglave"

Izvršni odbor SNS raspustio je 31 gradski i opštinski odbor "najviše zbog nerada, svojeglavog ponašanja i želje da se vlada kao za vreme prethodne vlasti".

Izvor: Beta

Petak, 01.08.2014.

11:26

Default images

"Sistem 'sjaši Kurta da uzjaši Murta' za nas je neprihvatljiv. Govorili smo im kako treba da rade, učili ih, nisu slušali i zato su odbori raspušteni. Ovo je drugi talas promena u SNS u prethodnih godinu dana, a treći će uslediti krajem avgusta", rekao je predsednik IO SNS Radomir Nikolić na konferenciji za novinare.

Među raspuštenim odborima su i oni u Kragujevcu i Kraljevu a beogradskom odboru SNS upućen je zahtev za raspuštanje pet opštinskih odbora u glavnom gradu, među kojima je i voždovački odbor.

Zatražene su i promene u povereništvu šest odbora u Srbiji i taj predlog je upućen predsedniku SNS Aleksandru Vučiću.

SNS je na vlasti u 19 gradova i opština od ukupno 42, u kojima su promenjeni odbori ili se to očekuje.

Odbore je raspustio Izvršni odbor SNS na sednici održanoj sinoć, naveo je Nikolić.

Nikolić je naveo da je u Kragujevcu promena "tehnička stvar", dok je u beogradskoj opštini Voždovac, gde je SNS na vlasti, razlog promena nezadovoljstvo radom lokalnog stranačkog odbora, koji ne prezentuje na najbolji način učinak lokalne vlasti.

"Najbolji primer je Kovin, gde SNS ima apsolutnu vlast, a za godinu i po dana, koliko vladaju, ništa nisu učinili, radili su svojeglavo i trudili se da ne promene ništa u Kovinu. Mi smo predložili mere koje opštinski odbor nije hteo da prihvati, bitno im je bilo da ostanu na funkcijama i 14 članova SNS je isključeno iz stranke, među njima i predsednik opštine Dušan Petrović", rekao je Nikolić.

Raspušteni su odbori u Novom Kneževcu, Žitištu, Baču, Srbobranu, Žablju, Inđiji, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Velikom Gradištu, Kragujevcu, Rači, Kladovu, Negotinu, Majdanpeku, Knjaževcu, Boljevcu, Čajetini, Požegi, Kosjeriću, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Kraljevu, Doljevcu, Žitorađi, Babušnici, Bojniku,
Vlasotincu, Crnoj Travi, Bosilegradu, Surdulici i Bujanovcu, naveo je Nikolić.

Dodao je da će povereništva najverovatnije biti promenjena u Pećincima, Žabarima, Batočini, Jagodini, Zaječaru i u Užicu.

Nikolić je rekao da je beogradskom odboru predloženo raspuštanje opštinskih odbora u opštinama Barajevo, Voždovac, Zvezdara, Mladenovac i Palilula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

220 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: