LO: Pomoć Azerbejdžana ugroženima

Predstavnici ambasade Azerbejdžana, Srpsko-azerbejdžanske privredne komore i Kulturnog centra Azerbejdžana u Srbiji dostavili su Loznici humanitarnu pomoć.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

17:45

Default images

Humanitarna pomoć namenjena je izbeglicama i interno raseljenim licima u Loznici, nastradalim u nedavnim poplavama u tom regionu.

"Republika Azerbejdžan, u duhu strateškog partnerstva sa Srbijom, nastavlja da pruža humanitarnu pomoć Srbiji", navodi se u saopštenju Ambasade.

Pomoć je obezbedila ambasada Azerbejdžana u Beogradu nakon odgovarajućeg obraćanja poslanice parlamenta Srbije Velinke Tošić, člana parlamentarne grupe prijateljstva sa Azerbejdžanom.

Azerbejdžan je bio jedna od prvih zemalja koja je "pružila ruku da pomogne bratskoj Srbiji" za vreme jakih poplava u maju ove godine, navodi se u saopštenju i podseća da je po nalogu predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, humanitarna pomoć u ime Vlade te zemlje u iznosu od preko 400.000 evra dostavljena u Beograd specijalnim letom iz Baku.

Tih dana, kako se kaže, kolektiv ambasade Azerbejdžana u Srbiji, predstavnici azerbejdžanske kompanije „"Azvirt", Kulturnog centra Azerbejdžana i azerbejdžanske dijaspore u Srbiji, posetili su poplavljena mesta i pružili finansijsku i drugu neophodnu pomoć nastradalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: