Prikupljena pomoć za Ivanu Janković

NIN je objavio da je prikupljen novac za transplantaciju bubrega novinarki tog nedeljnika Ivani Janković.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

16:36

Default images

"Dve nedelje je bilo dovoljno da se sakupi 30.000 evra za našu novinarku Ivanu Janković, kojoj je potrebna transplantacija bubrega. Uz svesrdnu pomoć Udruženja novinara Srbije i kolega iz drugih redakcija, medijska kampanja je dala izuzetne rezultate i naša Ivana može da krene u Tursku na ovu delikatnu intervenciju", piše NIN.

Kod Ivane je posle višedecenijske borbe sa dijabetesom došlo do teških komplikacija (dijabetička nefropatija tj. otkazivanje rada bubrega), zbog čega je od prošle godine na dijalizi. Međutim, dijaliza se u njenom slučaju pokazala neefikasnom. Jedini izlaz, u stvari šansa da preživi, je transplantacija bubrega. Lekari su u njenom najboljem interesu predložili Tursku jer joj je organizam iscrpljen od osnovne bolesti -dijabetesa, a u Istanbulu su rezultati transplantacije kod takvih bolesnika prilično uspešni, podseća UNS.

RFZO ne pokriva ovakve intervencije, a za operaciju i troškove lečenja bilo je potrebno prikupiti 30.000 evra.

UNS i NIN su se zahvalili svima koji su pomogli Ivani i omogućili joj da i pre septembra, kada je bio krajnji rok, ode na neophodnu transplantaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: