MH17: Miniran prilaz mestu nesreće

Andrij Lisenko izjavio da su proruski aktivisti minirali prilaz mestu gde se srušio putnički malezijski avion na istoku Ukrajine, koje je pod njihovom kontrolom

Izvor: Beta

Sreda, 30.07.2014.

12:14

Default images

Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu je rekao da je zbog toga rad međunarodnih eksperata nemoguć, preneo je AP.

Ranije danas međunarodni posmatrači iz OEBS-a ponovo nisu uspeli da dođu do mesta na kojem je u istočnoj Ukrajini 17. jula pao oboreni malezijski putnički avion. Posmatrači OEBS-a su naveli da su se vratili u Donjeck posle rasprave s pobunjenicima.

Oni su na put ka mestu pada aviona pošli u dva vozila, bez istražitelja iz Holandije, koji već nekoliko dana pokušavaju da priđu ostacima letelice.

Bezbednosne brige i smetnje separatista koji kontrolišu tu oblast ne dozvoljavaju istražnom timu da dođe do mesta incidenta, navodi AP.

Vlade zemalja čiji građani su poginuli u oborenom avionu žalile su se da mesto pada aviona nije obezbeđeno i da na njemu ima još ostataka žrtava.

U borbama između ukrajinskih snaga i proruskih boraca u tom regionu u poslednja 24 sata ubijeno je 19 ljudi.

Malezijski avion, koji je leteo iz Amsterdama u Kuala Lumpur, srušio se 17. jula na istoku Ukrajine s 298 putnika i članova posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: