Duge kolone na ulasku u Kosovo

Na prelazima Merdare i Bela zemlja između Srbije i Kosova danas su velike kolone vozila koja dolaze iz zapadnoevropskih zemalja preko Srbije na Kosovo.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

14:49

Default images

Portparol Policije Kosova Baki Keljani rekao je da se na prelazima čeka vrlo dugo i da su kolone stvorene zbog velike frekvencije vozila na prelazima Merdare i Bela zemlja.

"Ovi redovi dolaze sa graničnih prelaza Srbije sa drugim državama i prenose se na prelaze Merdare i Bela zemlja", rekao je Keljani.

Dugi redovi čekanja na ulaza na Kosovo se ponavljaju svakog leta, posebno tokom meseca jula i avgusta.

Keljani kaže da je Policija Kosova preduzela sve mere i povećala broj svojih pripadnika na prelazima, kako bi se izbeglo dugo čekanje za ulazak ili izlazak sa Kosova.

"Velika frekvencija vozila i procedure sa srpske strane stvaraju duge kolone na prelazima. Mi informišemo naše građane o čekanjima na ualzak na Kosovo i pozivamo ih da koriste i druge granične prelaze, kao što je Mutivoda, gde uopšte nema čekanja", rekao je Keljani.

Prema statističkim podacima u zemljama zapadne Evrope boravi oko 700.000 hiljada građana Kosova, najviše u Nemačkoj - 35 odsto i Švajcarskoj - 23 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: