PS SE: Istina izlazi na videlo

Predsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) An Braser pozdravila izveštaj specijalnog tužioca za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.07.2014.

12:38

Default images

Ona je ocenila da "istina nastavlja da izlazi na videlo".

"Iako još nisu predstavljeni konačni zaključci, Specijalni istražni tim (SITF) je pronašao ubedjive dokaze za podizanje optužnice protiv nekih bivših visokih zvaničnika OVK, u vezi sa značajnim kršenjem ljudskih prava, koji su u velikoj meri zasnovani ili su u skladu sa izveštajem Dika Martija predstavljenim parlamentarnoj skupštini 2011. godine", rekla je predsednica PS SE.

Ona je u saopštenju podsetila da je u rezoluciji tim povodom iste godine Skupština istakla da "ne može postojati jedna pravda za 'pobednike' a druga za 'gubitnike'" i ukazala da svi krivci u nekom konfliktu moraju da odgovaraju za nezakonita dela, bez obzira na njihovu pripadnost i političku ulogu.

SITF svoj zadatak obavio vrlo profesionalno, ocenila je ona i izrazila zadovoljstvo što je "EU pružila neophodnu podršku beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala kako bi se obezbedilo da pravda bude zadovoljena bez razmatranja političke celishodnosti".

Predsednica PS SE je, medjutim, sa žaljenjem konstatovala da "u odredjenim krugovima postoji atmosfera zastrašivanja svedoka" i pozvala vlasti Srbije, Albanije i kosovske administracije da bezrezervno saradjuju u aktuelnim istragama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: