HR: Dve žrtve i stotine mil.€ štete

Hrvatska vlada usvojila izveštaj o majskim poplavama u kojem se navodi da su izgubljena dva ljudska života, a šteta se meri u stotinama miliona evra.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

12:35

Default images

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Evelin Tonković rekao je na sednici Vlade da je asanacija poplavljenog terena u toku, pa se ukupni troškovi ne mogu preciznije proceniti.

U poplavi su stradale tri slavonske opštine, uništeno je ili oštećeno 19 javnih zgrada, kao i infrastrukura, evakuisano je oko devet hiljada osoba.

Uništeno je preko 8,5 hiljada hektara poljoprivrednih površina, a bilo je oko 11 hiljada uginulih životinja.

Katastrofom je upravljano po pravilima struke i uz odredjene teškoće, napravljeno je najviše što se moglo u datim okolnostima. Nakon početnih žrtava, nije bilo dodatnih stradanja, zaraza, kradja, a ugroženo stanovništvo je zbrinuto, kazao je zamenik ministra, a prenela agencija Hina.

I ovom prilikom hrvatski premijer Zoran Milanović podsetio je da do svega ne bi došlo da nije pukao novi nasip, a zašto se to dogodilo još nije poznato.

"Nema jasnog odgovora zašto se to dogodilo, novi deo nasipa se raspao, ne znam hoćemo li na to ikada dobiti odgovor, šta se uopšte dogodilo", rekao je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: