SD: Direktor škole osuđen zbog mita

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 6 meseci kućnog zatvora direktora Osnovne škole "Vožd Karadorđe" u Vodnju kod Smederava, Slavišu Perića (42).

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.07.2014.

13:08

Default images

Perić je osuđen jer je primio mito od 1.500 evra da bi u toj obrazovnoj ustanovi zaposlio profesorku geografije.

Zbog davanja mita na tri meseca zatvora s rokom provere od dve godine uslovno je osuđen Nermin Jusufović, očuh profesorke koju je Perić zaposlio.

Apelacioni sud je ovom presudom preinačio presudu Višeg suda u Smederevu kojoj su obojica bila oslobođena optužbi, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Periću je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta izvršenja krivičnog dela od 850 evra, kao i imovinske koristi pribavljene krivičnim delom u iznosu od 650 evra, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda.

Za vreme sprovođenja konkursa na prijem u radni odnos nastavnika geografije, Perić se više putao sastao sa Jusufovićem koji mu je obećao poklon ukoliko od prijavljenih kandidata primi njegovu pastorku.

Perić je 6. jula 2012. godine doneo odluku da na radno mesto nastavnika geografije sa nepunim radnim vremenom od 40 odsto - 8 časova u nastavi primi u radni odnos profesorku, a Jusufović mu je polovinom jula meseca 2012. godine dao novac.

Po oceni Apelacionog suda, izrečene krivične sankcije okrivljenima su adekvatne i srazmerne težini izvršenih krivičnih dela i njima će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: