Nove donacije za “Dečju radost“

Panasonik i Brentag donirali su pomoć u vrednosti od 35.000 evra za obnovu vrtića “Dečja radost” u Svilajncu.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

17:41

Default images

Radovi na sanaciji štete od poplava na jedinom vrtiću u Svilajncu se nastavljaju. Zahvaljujući akciji Fonda B92, kompanije Panasonik i Brentag danas su ovoj ustanovi uručile pomoć vrednu 35.000 evra.

Kompanija Panasonik, koja već četvrtu godinu posluje u Svilajncu, donirala je 30.000 evra, a novac će biti upotrebljen za obnovu elektroinstalacija. Austrijska kompanija Brentag sa 5.000 evra pomaže obnovu kotlarnice vrtića.

“Za nas kao globalnu kompaniju bilo je jako važno da odreagujemo brzo kako bismo podržali Svilajnac i naše zaposlene, jer je to važno za budućnost naše dece. Neki od njih će biti naši budući radnici”, izjavio je Klaus Brajš, predstavnik kompanije Panasonik.

“Mislili smo da je nasvrsishodnije uložiti i pomoći na jednom ovakvom mestu i sad kad vidim sve ovo što vidim, vrlo mi je drago da smo izabrali Svilajnac i vrtić”, istakao je Branko Mitrović, predstavnik kompanije Brentag.

“Ovaj projekat koji košta preko 700.000 evra, odličan je primer saradnje različitih segmenata društva. U obnovu vrtića uključeni su Fond B92, Fondacija Novaka Đokovića, lokalna samouprava, mnogobrojna preduzeća i građani. Nismo čekali da država sve sama obavi, već smo počeli da prikupljamo sredstva i paralelno radimo na veoma obimnim radovima. Nadam se da će se i država pridružiti i da će to biti kruna dosadašnjih aktivnosti na prikupljanju novca i radovima za ovaj objekat za preko 450 mališana. Fond B92 nastavlja svoju akciju pomoći ugroženima u poplavama. Pored pomoći za ovo obdanište i obdanište u Paraćinu, mi ćemo iduće nedelje, zajedno sa Gorenjem, pojedinim ugroženim građanima uručiti 140 komada bele tehnike koja je takođe stradala u ovim poplavama”, rekao je Veran Matić, predsednik upravnog odbora Fonda B92.

U Svilajncu je danas počela podela rešenja o dodeli pomoći građanima koji su pretrpeli štetu od poplava. Prvi čovek opštine Predrag Milanović kaže da je siguran da će se većina mališana vratiti u obdanište u septembru.

“Obezbedili smo dovoljno novca da možemo da uradimo kuhinju, vešeraj i elektroinstalacije, kao i kotlarnicu, da i zimu dočekamo spremni”, kaže on.

U opštini Svilajnac očekuju da će za obnovu jedinog vrtića deo novca dobiti i iz sredstava prikupljenih na donatorskoj konferenciji održanoj u Briselu.

Nadležni procenjuju da će do septembra vrtić biti osposobljen da radi sa polovinom kapaciteta. Potpuna rekonstrukcija se očekuje do kraja godine. Za obnovu je ukupno potrebno 700.000 evra, a do sada je prikupljeno oko polovine te sume.

Fond B92 apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu obnovu vrtića “Dečja radost”. Pomoć možete da uplatite kreditnom karticom, preko sajta za donacije Fonda B92, na adresi http://www.donacije.rs/projekat/svilajnac-obnova-obdanista-decja-radost, ili na broj dinarskog računa Opštine Svilajnac je 840-3035741-41 (primalac: Opština Svilajnac / namena: obnova vrtića "Dečja radost").

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: