Markvalder u poseti Srbiji

Potpredsednici Skupštine Srbije Veroljub Arsić i Vladimir Marinković sastali se s drugom potpredsednicom Nacionalnog saveta Švajcarske Kristom Markvalder.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

15:47

Default images

Ona je ocenila da usvojene izmene Zakona o radu imaju ključnu ulogu u stvaranju povoljnog ambijenta za privlačenje stranih investicija.

Markvalder je, kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, naglasila da će se pomoću stranih investicija otvoriti nova radna mesta i smanjiti stopa nezaposlenosti.

Prema njenim rečima, izmene Zakona o stečaju, o kojima raspravlja parlament, doprinose većoj vladavini prava i uredjenju poslovnog okruženja u Srbiji.

Ona je ocenila i da su medjusobna podrška i solidarnost osnova odnosa Srbije i Švajcarske.

Arsić je izrazio zahvalnost za pomoć koju je Švajcarska uputila prilikom elementarnih nepogoda i poplava u Srbiji i istakao da dve zemlje imaju dugu bilateralnu saradnju i diplomatske odnose.

On je istakao da su Srbiji, kao kandidatu za članstvo u EU, veoma značajna iskustva Švajcarske prilikom primene evropskih standarda i tekovina kao i podrška te zemlje Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Arsić je izrazio nadu da će reforme koje sprovode srpska vlada i parlament dati podsticaj švajcarskim kompanijama koje su već prisutne na tržištu da uzmu što veće učešće, kao i da će privući još novih kompanija.

On je istakao i da Srbija potpuno podržava stav Švajcarske o prisustvu KFOR-a na teritoriji AP Kosova i Metohije i pružanju bezbednosti pripadnicima srpske i drugih manjina koje se tamo nalaze.

Marinković istakao je da je glavni fokus vlade i skupštine privlačenje stranih kompanija i da je zakonodavstvo usmereno na ekonomske reforme.

On je ocenio da su važni faktori razvoja u Srbiji promena obrazovnog sistema, konkurentnost i razvoj preduzetnštva i da se samo na taj način može osigurati privredni rast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: